Tietoa…. Historiaa….

Yrittävä on maaliskuun 24 päivänä 1912 perustettu urheiluseura, joka on tullut tunnetuksi lähinnä hiihtäjistään historiansa alkuvuosikymmeniltä aina 1970-luvulle asti. Alkuvuosikymmeninä seuran kesäinen valtalaji oli yleisurheilu. Myöhemmin harrastuksiin tuli myös suunnistus.

Palloilulajeista harrastetuin on ollut pesäpallo, mutta viimevuosina on jalkapallo joukkuelajina saanut suosiota, kun seuran väen talkooponnistuksin koulun alueelle saatiin jalkapallokenttä. Seuran 95-vuotisen historian nimekkäin urheilija on Tauno Sipilä, mestarihiihtäjä, jonka parhaat saavutukset olivat Falunin MM-hiihtojen 30 kilometrin viides sija, sekä Oslon 1952 talviolympialaisten 18 kilometrin kahdeksas sija. Kolmen Suomen mestaruuden lisäksi Sipilä voitti myös Salpausselän talvikisojen 15 kilometrin hiihdon vuonna 1951.

Tänä päivänä Yrittävä on tullut tunnetuksi lähinnä kilpailujen järjestäjänä. Perinteiset Pylkön Hiihdot talvella ja Pentin Olympialaiset lapsille kesällä ovat mittavimmat vuosittaiset tapahtumat. Seuran ja kunnan järjestämän urheilukoulun piiristä on noussut monikymmenpäinen joukko nuoria yleisurheilijoita Yrittävä toivottaa vanhemmat ja nuorison mukaan toimintaan hyvän harrastuksen parissa.